Schutting kopen? Hier moet je op letten!

Is het tijd om een nieuwe schutting te kopen? Het kan zo zijn dat de oude schutting niet meer bij de woning past of dat hij niet goed meer functioneert. Daarnaast kan het zo zijn dat je een nieuwe woning hebt aangeschaft, maar dat de schutting niet naar wens is. Ten slotte zit je misschien midden in de nieuwbouw en moet er een schutting geplaatst worden. Waar moet je nou precies op letten als je een schutting kopen wil, bijvoorbeeld bij Schuttingbouw van Schijndel?

Overleg met de buren
Voordat je zomaar een nieuwe schutting gaat kopen en plaatsen, dien je te overleggen met de buren. Dit heeft te maken met de erfgrens. Misschien hebben de buren wel andere wensen dan dat jij hebt. De buren kijken ten slotte vaak tegen de andere kant van jouw schutting aan. Zorg ervoor dat je samen tot een besluit komt en dat jullie beiden tevreden zijn.

De regelgeving
Wanneer je een schutting gaat plaatsen, dan dien je rekening te houden met de regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de erfafscheiding waar je binnen dient te blijven. Zijn de buren bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor onderhoud en dienen ze mee te betalen aan de schutting? Wat is daarnaast de juiste hoogte voor de schutting?

Schutting kopen: soorten schuttingen
Een goede voorbereiding is het halve werk. Wat voor soort schutting wil je gaan plaatsen of laten plaatsen? Denk aan het materiaal en de afmetingen. Daarnaast speelt de kleur ook een belangrijke rol bij jouw definitieve keuze. Wil je verder bijvoorbeeld planten aan de schutting hangen? Dan dien je rekening te houden met de materialen en de structuur van de schutting.

De levensduur en het onderhoud
Elke soort schutting heeft zo zijn eigen levensduur en bepaald onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen hout, gaas en beton. Beton en gaas hebben nauwelijks onderhoud nodig, een houten schutting is onderhoudsintensiever. Daarnaast heb je ook nog verschil in het soort hout dat je kiest. De keuze is uiteindelijk ook afhankelijk van jouw budget natuurlijk.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Het is goed om na te denken over de plaatsing van de schutting. Wil je dit allemaal zelf gaan doen of wil je dit door een specialist laten doen? Houdt er wel rekening mee dat als je het zelf doet, dat je dit op de goede manier dient te doen om verzakkingen te voorkomen. Uiteindelijk kost het je meer geld als je later de schutting opnieuw moet laten plaatsen.


Delen